Szenvedélyes gyűlölet (?)

Úgy szokták mondani, a "gyűlölet" szenvedélyes érzés. Valóban. Csak néhányan összekeverik a szó jelentését. Mindenki úgy értelmezi, hogy akit a legjobban gyűlöljük, azt valójában szeretjük. Pedig ez nem igaz. A szenvedélyes szó csupán annyit jelent, hogy túlságosan, túlzottan érzel valamit valaki iránt. Van a szenvedélyes szerelem, ami nagyon túlfűtött, ahol a két fél túl-túlságosan szereti egymást. És itt van a szenvedélyes gyűlölet. Ami pedig azt jelenti, hogy túl-túlságosan gyűlölöd a másikat. Egyszerűen még ránézni sem tudsz, nem szólsz hozzá, még a nevét sem akarod hallani. Nem bírod ki vele egy helyiségben, annyira irritál a jelenléte.
Biztos ti is éreztek, éreztetek már így valaki iránt. Csak sajnos, bármit teszel is, hiába kerülöd őt, már amennyire tudod, nem érsz el vele semmit. Én már csak tudom. Egy olyan ember iránt érzem ezt, aki az osztálytársam. Na igen, kicsit nehezebb a dolgom. Nem szaladhatok ki a tanórák alatt, és bár önszántamból nem szólok hozzá,  köztünk is van minimális kommunikáció. Pl: leckekérdezés, ilyesmik. Azt hiszem a mi kapcsolatunk sose volt felhőtlen. Mostanában pedig már egyre rosszabb. Durván beszólunk egymásnak, rá se nézünk egymásra, legalábbis én tuti nem, és ha kérdez is valamit, nem válaszolok neki. Fogalmam sincs meddig fogom még ezt bírni. Lehet, hogy egyszer robbanni fog, és jól beolvasok neki.
Általában az ilyen embereket ütnéd ki a divatból, vagy azt kívánod, bárcsak eltűnne a föld felszínéről. Csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Úgyhogy egy jó tanács: kerüld őt el, és csak akkor szólj hozzá, ha már tényleg életbevágóan fontos dologról van szó. Inkább foglalkozz azokkal, akiket szeretsz, az ilyet pedig "szard le"!! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nobody can save me

Mert olvasni jó!

Ötödik nap - Idők, amikor véget akartam vetni az életemnek