"in medias res"

Nem fogok csöpögős bekezdéseket írni arról, milyen is az élet, hisz ezt mindenki jól tudja, ezért inkább belevágok a közepébe! Nyilván éreztétek már úgy, hogy a ti sorsotok a legrosszabb, hogy senki se érti meg, mert nem élik át azt amit ti, hogy mindenki hátat fordít nektek, pont a legnehezebb pillanatokban, és annyira egyedül érzitek magatokat, hogy legszívesebben véget vetnétek mindennek. Sorba kapjátok az élettől a pofonokat, egyre többet és egyre nagyobbat, míg végül már alig bírtok lábra állni, és inkább feladnátok, minthogy tovább küzdjetek. Néha tényleg az tűnik a legkönnyebb megoldásnak, ha egyszerűen ott maradtok a földön és nem keltek fel többet. DE nem szabad elszaladni a problémák elől. Mert úgyis mindig utolérnek. Sokszor feladtam már én is, nem volt erőm tovább küzdeni, és úgy gondoltam, hogy nincs is értelme. De aztán elgondolkoztam, hogy mi lenne, ha mindenki meghátrálna, a könnyebb utat választaná?Kihalna az emberiség :D Szerencsére olyan emberek vesznek körül, akik nem hagyják, hogy megfutamodjak, és akkor is továbblökdösnek, ha én nem akarom.
Ha nyomorultul érzem magam, és elkezdem sajnáltatni magam, mindig azokra gondolok, akiknek tőlem százszor rosszabb életük van. Akik halálos betegek, vagy nincsen családjuk, akik éheznek, akiknek nincs otthonuk. Vajon ők is ennyit sírnak a sorsukon? Nem hinném, inkább kihozzák magukból a legtöbbet, és örülnek annak a csipetnyi boldogságnak, amivel az élet néha megajándékozza őket. Azt mondom, örüljünk hogy ilyen életünk van, hogy van mit ennünk, hogy van meleg otthonunk, a családunkkal élünk. Még ha hiányzik is néha a szeretet, vagy a boldogság, vagy éppen kevés a pénzünk, esetleg torokgyulladásunk van, ezek mind-mind semmiségek ahhoz képest, hogy miket élnek át egyes emberek a Föld különböző pontjain.
Tudjátok, hány rákos kisgyerek mosolyog, úgyis, hogy tudják, meg fognak halni? És miért? Mert ez lehet az egyetlen boldogságuk az életben, a pillanatnyi öröm, amely mosolyt csal az arcukra. Ha mosolyogtok, a bensőtök megtelik pozitív energiával, felszabadultok és mindjárt másképp látjátok a világot! Ez tudományosan megállapított tény! Minél több mosoly, annál több boldog pillanat :) :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nobody can save me

Mert olvasni jó!

Ötödik nap - Idők, amikor véget akartam vetni az életemnek