Szakítás

"Már nem érdekelsz, nem szeretlek, hagyj békén! Menj a francba!Utállak!"
Sokszor mondunk ki olyan szavakat, amiket később megbánunk. Mert mikor kimondjuk őket, nem is érezzük a súlyát. Bele se gondolunk, hogy már nem lehet visszavonni. Ehhez hasonló szituációkból adódik az a csúnya és rettenetes tény, amit úgy hívunk, hogy szakítás.
Egy kapcsolat általában a harmóniára, a szeretetre és a bizalomra épül. Ebből a trióból rendszerint mindig a bizalom hiányzik, vagy ha jelen is van, az csak az egyik oldalról. Az egyik fél feltétel nélkül bízik a másikban, de amaz nem viszonozza. Ezzel még annyira nincs is probléma, sokkal inkább akkor kezdődik a gond, amikor a másik visszaél vele. Ami magyarul azt jelenti, hogy megcsalja.
Ez a legkegyetlenebb hiba amit el lehet követni, az egyik oldalról nézve. A másikról viszont a legborzalmasabb dolog, amit megtehettek vele. A felismerés, hogy valaki mással bújt ágyba, undort és kegyetlenséget vált ki az emberben, amihez társul a düh és a szenvedés. Ezek az összekuszálódott érzések vezetnek minket a veszekedéshez és az egymástól való "búcsúzáshoz".
Persze számtalan oka lehet a szakításnak, én mégis a megcsalást hoztam most fel. Nem véletlenül. Ez az elkövetett bűn váltja ki az emberből azt a gondolatot, hogy soha többé nem képes szeretni, vagy szerelembe esni. Ekkor esküszik meg magának, hogy még csak meg sem próbál új kapcsolatba lépni, és emiatt esik depresszióba hosszú hónapokra.
Mindenki másképp reagál persze és máshogy felejt. Van aki rögtön kiélvezi a "szingliséget" nem törődve azzal, hogy épp megcsalták, és jön a bizonyos egy-éjszakás kaland-túra.  A legjobb megoldás a felejtésre. De komolyan. Csak egy idő után rájössz, baromi unalmas, és keresed a bizonyos társat, aki mindig ott van melletted, nemcsak reggelenként az ágyadban. És amikor elkezdesz ismerkedni, randizni, akaratlanul is az exedre gondolsz és arra, milyen csúnyán becsapott. Szóval ez a variáció sem segít helyrehozni a széttört szívedet.
Az ilyen kellemetlenségeknél nehéz bármilyen tanácsot is adni, maximum egy kis lelkifröccsöt, amitől pár napig/hétig jobban érzed magad, de aztán ez is elmúlik, és kezdődik elölről az egész szenvedés. De csak egy bizonyos ideig. Amíg nem találsz valakit, aki egy pillanat alatt felkelti az érdeklődésed, és akibe első látásra beleszeretsz. Mert egy szilánkos szívet csakis egy új szerelem ragaszthat össze.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nobody can save me

Mert olvasni jó!

Ötödik nap - Idők, amikor véget akartam vetni az életemnek