A kolis élet

Borzalmas! Ezzel az egy szóval tudnám jellemezni! És most nem viccelek! Aki már megtapasztalta, tudja miről beszélek, tehát azoknak nem mondok ezzel újat. Viszont, akik még elképzelni sem tudják, milyen a kolis élet, azoknak most leírom. Részletesen! A jól bevált szöveg, miszerint: "Ha elmész fősulira és kollégiumban laksz, megtapasztalod, milyen az önálló élet, új barátságokat kötsz és bulizol minden este" cseppet sem tükrözi a valóságot. Persze, tisztelet a kivételnek! Maximum azt tapasztalod meg, hogyan pakolj be 100 dolgot 20x20 cm-es helyre, hogy zuhanyozz nyitott zuhanyzóban kismillió másik emberrel együtt és hogy egyél hideg kaját, mert épp nincs mikró. Hirtelen ennyi negatívum jutott most eszembe, de számtalan nehézséget feltudnék még sorolni. Mindegy, a lényeg, hogy a kolis élet szar! Viszont, sok rossz között van valami, igen icipici jó dolog is, mégpedig az emberek. A szobatársak, a szomszéd szobában lévők, a folyosói beszélgetések, amikor együtt szidjátok ezt a pokoli helyzetet. Egyszóval a közösség. Tényleg új barátságok szövődnek, de nem tartósak. Lehet, hogy eleinte annyira jóba vagytok, együtt mentek az előadásokra, vásárolni, stb, de aztán már nem lesz időtök egymásra, csak a suli, a tanulás, a vizsgák. Mindenki megy a maga dolgára, rohanás, hajnalokig tanulás, stressz és idegesség. És ennyi. Vége a barátságnak.
Az előbbi felsoroltak ellenére viszont, azt mondom, meg lehet szokni! Az első hetek/hónapok nehezek, de aztán belerázódsz, rájössz a praktikákra, és jól érzed majd magad. Még örülsz is, hogy végre elszabadultál otthonról, és nem kell anyuci szidalmait hallgatnod.
Tehát van jó és rossz oldala egyaránt, az már csak rajtad múlik, melyiket fedezed fel! Én egyenlőre maradok a rossz oldalon, de kitudja, mit hoz a holnap, lehet, hogy annyira megszeretem, hogy haza se akarok majd menni. :D
Egyenlőre ennyi a "Most kezdem a fősulit" rovatom, igyekszek minél több tapasztalatot leírni, hátha segítek valamiben. :) 

Megjegyzések

  1. En inkabb lennek koliba, mert otthon a szuleim mindenert nadragszijjal vernek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljes mértékben megértem az ilyen helyzeteket, és tényleg jobb néha, ha elszabadulunk otthonról, és egy másik környezetbe éljük a mi kis világunkat. Nyilván neked is jobb lenne, és hiszem, hogy jobb is lesz majd :) Mindenesetre ne add fel, és vedd kezedbe az életedet :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nobody can save me

Mert olvasni jó!

Ötödik nap - Idők, amikor véget akartam vetni az életemnek