"Felejts el minden mást"

Újrakezdés. Mit jelent ez? Egy új életet? Hátrahagyott múlttal? Meg nem történt dolgokkal? Esetleg egy új esélyt? De mire? Boldogabb életre? Ki garantálja, hogy boldogabbak leszünk? Elégedettebbek? Honnan tudhatjuk, hogy nem bánjuk meg? Hogy megéri hátrahagyni mindazt, ami eddig történt velünk? Amik befolyásolták, alakították a sorsunkat! Hogy nem követjük el ugyanazokat a hibákat? Hogy nem ér utol ugyanaz a rossz, ami miatt változtatni szeretnénk? Mitől függ mindez?

Azt hiszem, az utolsó kérdést rosszul tettem fel. Nem mitől, hanem kitől. Tőlünk, magunktól. Mi irányítjuk az életünket, mi döntünk mindenről, a tetteinkről, az érzéseinkről, a jövőnkről. Nem befolyásolja senki és semmi. Kivéve, ha hagyjuk. Nem kezdhetünk úgy semmit, hogy visszük magunkkal a múltat. Annak nincs értelme. El kell felejteni mi volt, milyenek voltunk, csak a jelenre kell koncentrálni, arra, hogy ne kövessük el ugyanazokat a hibákat, ne sétáljunk be a csapdákba, ne gondoljunk arra:”mi lett volna, ha”. Egyszerűen csak tekintsünk előre, hittel, akarattal és erővel, bízzunk abba, hogy ami ezután jön, jobb lesz, pozitívan álljunk hozzá, mert ha kétségek közt vergődünk, nem tudunk új életet kezdeni. Meg kell találnunk a helyes utat, azt, amelyik megfelelő a számunkra, és lassan, megfontoltan kell haladnunk rajta. Ha így teszünk, nem érhet csalódás, nem történhet meg a múlt. Ha hiszünk magunkban, képesek vagyunk továbblépni. Kitartás és erő kell, mert ha ez nincs, jövőnk sincs.


Én megtettem. Továbbléptem. Újrakezdek mindent. Búcsút intek régi önmagamnak, és bizakodva lépek az új ismeretlenbe. Hiszem, hogy nemsokára változás jön, ami jót hoz, és amitől boldogabb leszek. Viszont mostantól megfontoltan hozok döntéseket, józan leszek és eltökélt. Nem fogom hagyni, hogy letérjek az útról. Nem kell több kitérő. Már unom az elágazásokat. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nobody can save me

Ötödik nap - Idők, amikor véget akartam vetni az életemnek

Mélység